QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cizinec z Plzně hrozil teroristickým útokem! Může jít na 12 let do vězení

19.06.2018 13:56

Mladý cizinec hrozil kvůlu známé pašeračce Tereze teroristickým útokem v Pákistánu. Policie ho zadržela v Plzni. Teď mu hrozí až dvanáct let ve vězení. 

foto-qap-cz (38)

Případem teroristických výhrůžek Pákistánu se původně zabývali kriminalisté krajského ředitelství policie v Plzni. Nakonec ale skončil v rukou detektivů z NCOZ. Ti nyní vyšetřování dovedli do konce.

"Policisté plzeňské expozitury Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování ukončili vyšetřování a zároveň podali státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby pro pokračující zvlášť závažný zločin vyhrožování teroristickým trestným činem, kterého se měl dopustit jednadvacetiletý cizí státní příslušník," říká mluvčí centrály Jaroslav Ibehej. 

Mladý Bulhar na začátku letošního roku poslal esemesku s hrozbou útoku pákistánské satelitní televizi. Druhý den poslal pro změnu e-mail jednomu pákistánskému deníku. Zpráva byla zveřejněná a převzala ji i česká média.

Cizince zadržela policie v Plzni. Následně skončil ve vazbě. Za vším byla láska k mladé Tereze, která byla v Pákistánu zadržená kvůli pašování drog. "Obviněný s policisty spolupracoval a ke svému jednání měl uvést, že výhružné zprávy odeslal, aby pomohl na svobodu mladé ženě, která je v Pákistánu umístěna ve vazbě pro podezření ze spáchání trestné činnosti," potvrdil Jaroslav Ibehej.

V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody od tří do dvanácti let.   

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24