Co když zbydou vykoledovaná vajíčka? Zkuste velikonoční polévku

02.04.2018 8:03

Až se vám doma v pondělí nahromadí vajíčka z koledování, nemusíte mít jen vaječnou pomazánku nebo salát. Zkuste velikonoční polévku s vejci. Rozhodně nebudete litovat!

velikonoční polévka

Na přípravu budete potřebovat:

  • 3 větší brambory
  • 1 mrkev
  • 1 menší cibule nebo kus pórku
  • 1/2 kedlubnu
  • 3 nebo 4 vejce natvrdo
  • kousek másla
  • špetka drceného kmínu
  • 1l vývaru
  • petrželka, pažitka, libeček
  • sůl

Postup přípravy receptu:

Brambory a kedluben nakrájíme na kostičky, cibuli najemno a mrkev nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme mrkev a chvilku na mírném plameni restujeme, mrkev pustí krásně barvu. Pak přidáme brambory s kedlubnem, zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme kmínem.

Vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme najemno posekaná vejce a prohřejeme.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24