19.04.2024 14:00
Na Homolce slouží dětem nové hřiště – FOTKY
Nové houpačky a další zábavné herní prvky si mohou užívat děti v Plzni na Slovanech v lesoparku Homolka.
19.04.2024 14:00
Nové houpačky a další zábavné herní prvky si mohou užívat děti v Plzni na Slovanech v lesoparku Homolka.
18.04.2024 21:30
18.04.2024 15:31
Víkend 20. až 21. dubna přinese mnoho zajímavých akcí. Vyrazit můžete na pouť, do zoo nebo na pochod na podporu Hospice sv. Lazara v Plzni.
Čekáte návštěvu k víkendovému obědu a stále si lámete hlavu s tím, co uvařit? Zkuste králíka s cibulovou omáčkou na víně. Nechte se inspirovat receptem foodblogerky...
Na přípravu budete potřebovat:
1 naporcovaný králík
4 velké cibule ( použila jsem červené)
150g slaniny
250ml kvalitního červeného vína
čerstvý tymián a rozmarýn
po 5 kuličkách nového koření a jalovce
2 bobkové listy
2 hřebíčky
máslo, olej nebo sádlo ( jak je kdo zvyklý)
sůl
Postup:
Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou). Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, dodáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220C.
Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou.
Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše ...
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.