QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Co podniknout o víkendu? Přinášíme tipy na víkend 24. a 25. září

22.09.2016 15:02

Víkend je před námi a s ním i vytoužené volno. Nevíte, jak ho strávit? Kam vyrazit na výlet nebo za zábavou? Podívejte se na naše víkendové tipy...

Sobota 24. září

V Plzni proběhne v areálu TJ Lokomotivy na Slovanech sportovní akce pro všechny "Sporťáček". Dorazí i zlatý medailista z Ria Lukáš Krpálek. Podrobnosti čtěte zde.

V plzeňských Křimicích se chystá tradiční Festival zelí. Podrobný program a další informace najdete v článku zde.

Na náměstí Republiky se odehrají další Plzeňské farmářské trhy, tentokrát se bude dokonce vařit ve stylu Karla IV. Více zde.

V Kyšicích na návsi proběhne Historické odpoledne. Program začíná ve 14:00 hodin soutěžemi pro děti. Tradiční průvod odstartuje  v 15:00 hodin. Večer bude připravené ohňové představení.

Letiště ve Staňkově opět po roce hostí Auto Moto Show. Kromě přehlídky aut budou připravené i vyhlídkové lety a těšit se můžete na vystoupení například kapely Mandrage. Další informace najdete v článku zde.

V Sušici v KD Sokolovna zahraje od 21 hodin legendární kapela Kečup, tentokrát jede turné "Best of tour 2016".

Svatováclavský víkend prožijete na hradu Kašperk. Probíhat budou speciální prohlídky pro děti. Chybět nebude ani ochotnické představení z dob Karla IV. Hra veselé Magdaleny.

Speciální program je připravený také na hradě Velhartice. Tam se mohou návštěvníci těšit na akci "Buškova číše". Konat se budou divadelní prohlídky hradu spojené s ochutnávkou vín, připravených na hostinu k poctě sv. Václava a příjezdu Karla IV.. Chybět nebudou ani kejklíři, tanečnice a hudba.

Ve Zbirohu se odehrají Václavské trhy na Masarykově náměstí od 8 do 12 hodin.

V Rokycanech si užijí všichni milovníci historie. V Muzeu na demarkační linii se chystá akce "Mobilizace 1938", k vidění bude vojenská technika, četnictvo i bojová ukázka. Bližší info k programu se dočtete zde.

Neděle 25. září

Na výšlap na rozhlednu Kotel můžete vyrazit v Rokycanech. Sraz je v 9 hodin na parkovišti u sokolovny nebo v 11 hodin pod rozhlednou.

Měšťanská beseda v Plzni připravila hned dvě představení pro děti "Čarodějná škola". Začátky jsou ve 14:30 a v 16 hodin.

Železná Ruda hostí od 10 dopoledne Česko - bavorskou neděli. Chybět nebude bleší trh, hudba, tanec a spousta zábavy. Akce bude probíhat až do podvečera.

V Nebílovech proběhne osmý ročník Slavností jablek v sadech společnosti Lukrena. Chybět nebude samozřejmě ovoce a dobroty z něj, ale ani soutěže, tradiční řemesla, nebo třeba retro traktory. Slavnosti se konají od 12 do 18 hodin.

Kostel Narození Panny Marie na Malé Straně ve Starém Plzenci bude dějištěm benefičního koncertu Musica Bohemica na dostavbu staroplzeneckých varhan. Začátek je v 18 hodin.

A když se jen tak nudíte?

3D Planetárium v areálu Techmanie v Plzni - návštěvu 3D planetária je lepší si předem rezervovat online, spojit to můžete i s kompletní prohlídkou Techmania Science Center.

Zoo Plzeň - stále ještě funguje v letním režimu, otevřeno je denně od 8:00 do 19:00. Více zde.

Plzeňský Prazdroj - oblíbený cíl turistů v Plzni nabízí celou škálu prohlídek a turistických tras, včetně nejrůznějších výstav. Informace najdete na prazdrojvisit.cz.

Klatovské katakomby - katakomby v Klatovech jsou hlavním tahákem pro turisty a již tradičním symbolem města. V současné době jsou otevřené od 9 do 18 hodin. Více najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24