19.04.2024 14:00
Na Homolce slouží dětem nové hřiště – FOTKY
Nové houpačky a další zábavné herní prvky si mohou užívat děti v Plzni na Slovanech v lesoparku Homolka.
19.04.2024 14:00
Nové houpačky a další zábavné herní prvky si mohou užívat děti v Plzni na Slovanech v lesoparku Homolka.
18.04.2024 21:30
18.04.2024 15:31
Víkend 20. až 21. dubna přinese mnoho zajímavých akcí. Vyrazit můžete na pouť, do zoo nebo na pochod na podporu Hospice sv. Lazara v Plzni.
Cuketa, kam se podíváš! Vyzkoušejte cuketovou lahůdku, která zachutná všem. Hodně vychytaný recept servíruje foodblogerka Andrea Motlíková...
Na přípravu budete potřebovat:
2 cukety
8 brambor ( průměr podobný průměru cukety )
1 smetany raději tučnější
150g slaniny
3 větší stroužky česneku
3PL najemno nastrouhaného parmazánu
čerstvý tymián
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky. Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán a česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2cm. Vložte do trouby rozpálené na 180 - 200°C a pečte dozlatova.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.