QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cyklisté pozor! V Plzni se množí krádeže kol, zloději jsou při chuti

20.07.2017 11:03

Cyklistická sezóna je v plném proudu a zaznamenali už to i zloději. Kola jsou v posledních týdnech hodně vyhledávaným artiklem. V Plzni řeší policie nárůst případů krádeží.

značení kol

Zloději se přitom ani zdaleka nazměřují jen na kola, která jsou například odstavená na veřejných prostranstvích. Policie eviduje stále případy, kdy si pro bicykly došli zloději i do domů do nejrůznějších společných prostor.

Aktuálně řeší policisté na Borech další tři případy. "K jednotlivým skutkům došlo ve dnech od 17. do 18. července v době od 23:00 do 06:30 hodin v ulici Za Rybárnou a také ve Dvořákově a Dobrovského ulici," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

V jednom případě zloději ukradli kolo, které sice bylo před domem, nicméně bylo zamčené. Ani to jim ale v krádeži nezabránilo. V dalších případech už se ovšem zloději nezalekli ani zdolání těžších překážek. "V jednom případě se neznámý pachatel vloupal na soukromý pozemek, kde následně odcizil horské kolo, jehož majitel škodu odhadl na 15 000 korun. Další skutek policisté řešili v bytovém domě, kde neznámý pachatel vnikl do zabezpečených společných prostor, odkud odcizil pánské horské kolo za 8 000 korun," dodává policejní mluvčí.

Policie všechny případy šetří. V souvislosti s množícími se krádežemi navíc varuje majitele, aby byli skutečně hodně obezřetní. Pro případ, že už k odcizení dojde, měli by mít k dispozici pro další šetření policie dokumenty ohledně koupě kola a také fotografie. Dobrou pomůckou je také nechat si kolo takzvaně očipovat (viz foto).

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24