Cykloprohlídky v Plzni rozjíždí nový ročník! Připravené jsou i nové trasy

11.05.2017 10:22

Už ve čtvrtek 11. května startuje nový ročník cykloprohlídek po Plzni a jejím okolí. Organizátoři si připravili také nové trasy. Jedna z nich zavede cyklisty na místa bývalých pivovarů.

Cykloprohlídky budou v Plzni probíhat každý druhý čtvrtek a druhou sobotu od května až do září. Stejně jako v minulých ročnících bude ve čtvrtek trasa vždy kratší, v sobotu pak bude delší.

"Dva nové okruhy, které budou mít premiéru v červenci a srpnu, zavedou cyklisty k místům, kde bývaly v Plzni staré pivovary a severní Plzeňsko, kde lze díky zlepšujícímu se ovzduší najít dříve vzácné stromové lišejníky, včetně těch, které přežily v Brdských lesích. Tento týden vyjedou cyklisté už ve čtvrtek na odpolední kratší trasu Plzeňské mosty a lávky a v sobotu ráno pak na celodenní cykloprohlídku Za kamennými kříži," informuje organizátorka Radka Žáková.

Ke stávajícím okruhům po Plzni a jejím okolí letos přibydou novinky pod názvy "Po starých plzeňských pivovarech“ a "Za Fabiánovými vousy“. První představí cyklistům dnes téměř zapomenuté plzeňské pivovary, které sídlily v různých částech města. Druhý okruh představí stromové lišejníky a jejich postupný návrat na Plzeňsko.

"První prohlídka se koná již tento týden ve čtvrtek, další v sobotu. V případě deště v době startu se prohlídka nekoná. Jízdenky lze koupit v Informačním centru vedle radnice, start je letos opět od Infocentra. Tam je také sraz účastníků vždy čtvrt hodiny před startem – tedy ve čtvrtky v 16:15 a o sobotách v 8:45," dodává Radka Žáková. Cena zahrnuje kromě doprovodu průvodce i cyklomapu města Plzně a další užitečné materiály. Dospělí zaplatí 50 korun, děti 20 korun a rodina 100 korun.

Kompletní seznam letošních cykloprohlídek najdete zde.

FOTO: Radka Žáková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24