QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cyklostezky i nový radar. Plzeň investuje do několika novinek

23.04.2018 14:02

Správa veřejného statku města Plzně má celkem 17 milionů na řadu nových projektů. Mimo jiné půjdou peníze na stavbu cyklostezky mezi Malesicemi a Radčicemi.

IMG_0553

Zhruba 17 milionů z přebytku rozpočtu přiklepla správě veřejného statku rada města. Zlepšení se dočkají cyklisté i pěší mezi Malesicemi a Radčicemi. Dojde ale i na opravy nebo například na oživení prostoru na Anglickém nábřeží u Komerční banky.

"Letos chceme vybudovat stezku pro chodce a cyklisty mezi Radčicemi od kaple Panny Marie Pomocné v polesí Kyjov a Malesicemi. Nová zpevněná cesta s asfaltovým povrchem umožní chodcům a cyklistům vyhnout se velmi frekventované silnici. Příspěvek ve výši 2, 7 milionu korun poslouží k dofinancování celé stavby v letošním roce,“ říká náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

Bezmála sedm milionů půjde na odstranění betonových lávek a zárubních zdí v Toužimské ulici, které byly vybudovány v 80. letech. Nyní už jsou v havarijním stavu a hrozí zřícením. "Lávky nevytvářejí žádné smysluplné pěší propojení, proto bude celá nestabilní konstrukce odstraněna, lávky zrušeny bez náhrady a zárubní zdi nahrazeny svahováním. Kromě zajištění bezpečnosti se zlepší i vzhled tohoto místa,“ vysvětluje Ondřej Vohradský ze Správy veřejného statku města Plzně.

Část peněz bude použita také na opravy. Rekonstrukce se dočká Srázná ulice na Slovanech, opravou projde i kaple Panny Marie v Bukovci. Půl milionu korun bude věnováno na revitalizaci stromů v aleji Kilometrovka a dojde rovněž na oživení plochy mezi Anglickým nábřežím a Komerční bankou na Anglickém nábřeží. Na plochu bude umístěno šest nádob, každá z nich bude osazena vždy čtyřmi stromy a zelení.

Další investicí bude pořízení radaru se solárním panelem za 120 tisíc korun na Nepomucké ulici na vjezdu do Plzně od OC Olympia s cílem omezit riziko překračování dovolené rychlosti 50 km/h.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24