QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Den s technikou v Rokycanech připomene srpen 1968

17.08.2018 19:29

Prohlídky, ukázky práce záchranářů, jízdy tanky i seskoky parašutistů, to vše nabídne sobotní Den s technikou v Muzeu na demarkační linii v Rokycanech.

bahna

Na pestrý program láká v sobotu 18. srpna rokycanské Muzeum na demarkační linii. Pro návštěvníky Dne s technikou jsou od 12.30 hodin připraveny například ukázkové jízdy s tanky na polygonu muzea, ukázky těžké techniky v akci, dynamické i statické ukázky činnosti rokycanských hasičů a Policie České republiky, chybět nebudou ani seskoky parašutistů od 13 hodin.

"Letos jsme se zaměřili na neblaze proslulou historickou událost, a to 50 let od vstupu vojska Varšavské smlouvy na naše území. Připraveny jsou také prohlídky muzea včetně výstavy spojovací techniky a expozice Srpen 1968 na Rokycansku, a také program pro děti,“ sděluje ředitel muzea František Koch.

Děti se mohou zúčastnit soutěže s názvem Škola tankisty, ve které prokáží svoji zdatnost a obratnost. A aby ani dospělí nepřišli zkrátka, mohou otestovat svou fyzičku při počtu provedených shybů na hlavni tanku. Ti nejzdatnější budou odměněni jízdou v pásovém vozidle v terénu. V závěru dne se pak mohou svézt v tomto stroji v terénu i další zájemci.

Vstup na akci je zdarma. "Na Dni s technikou nevybírame vstupné, stejně jako na všech našich prezentačních akcích včetně Bahen, která budou příští rok 22. června. Nejedná se o komerční záležitosti, chceme tak připomínat pohnuté dějiny našeho regionu,“ sděluje František Koch.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24