QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Desáté Divadelní léto končí. Příští rok nabídne Cyrana z Bergeracu

28.07.2017 19:40

Přes 8 500 diváků letos navštívilo na scéně u Zvonu Divadelní léto pod plzeňským nebem. Přípravy dalšího ročníku už jsou v plném proudu. 

Divadelní léto_ scéna U Zvonu

Současná hra Akvabely diváky zaujala a většina představení byla beznadějně vyprodaná, přesto se festival v následujícím roce vrátí ke klasice. "Dříve jsme titul pro příští rok vybírali na podzim, termíny herců je ale třeba blokovat s větším předstihem, proto jsme letos začali s tvůrci jednat už v průběhu jara. Velmi nás těší, že jednání byla úspěšná a že titul na rok 2018 můžeme prozradit již nyní. Cyrana z Bergeracu si v režii plzeňského rodáka Ivana Řezáče zahraje Michal Dlouhý,“ říká ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Letošní jubilejní ročník přinesl rekordních 19 představení a poprvé nabídl divákům tři inscenace místo dvou. Premiérou byla tragikomedie Davida Drábka Akvabely. Došlo i na reprízy loňské inscenace Don Quijote a detektivní komedie Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor zlý pes!, která měla premiéru předloni.

Divadelní léto je největším open air divadelním festivalem v Plzeňském kraji, v posledních letech se jeho návštěvnost ustálila na 8 000 diváků. Festival každoročně zasazuje do kulis historického centra Plzně vlastní originální inscenaci.

FOTO:  Divadelní léto pod plzeňským nebem

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24