QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Deskové hry nutí děti k logickému přemýšlení - FOTKY!

05.02.2018 13:43

V Černošíně mají děti na výběr z mnoha zájmových kroužků, a to nejenom sportovních, naukových a zabavních, nově mají kroužek, který učí děti logickému myšlení a reakcím.

DSC00807
DSC00792DSC00788DSC00801DSC00804DSC00807DSC00818DSC00808DSC00822DSC00824DSC00830DSC00835DSC00836DSC00840DSC00847DSC00848DSC00854

Při černošínské základní škole pracuje několik zájmových kroužků pro děti, donedávna jich bylo třináct a vloni loňského roku vznikl nový čtrnáctý, který je velmi netradiční. Jde totiž o kroužek, nebo spíše o Klub zábavné logiky a deskových her. Jak sám název napovídá, jde o hry,  při kterých je nutno používat logické myšlení, a proto je kroužek pro děti z druhého stupně škol a vede jej Dušan Basl ze Stříbra. "Mám zde přihlášených devět dětí, tak v průměru jich pravidelně chodí šest až osm. Scházíme se každý čtvrtek v černošínské škole. Já sám tyto hry sbírám a rád hraji, už jich mám doma na sto sedmdesát. Ale na kroužek nosím tak tři, protože je potřeba začít od nejlehčích her a pokračovat dále k těžším. Nejdříve si musí všichni potrénovat tu lehčí logiku," vysvětluje Basl. Oblíbenost her záleží také na pohlaví. Dívky nejraději hrají Pandemic, to je hra, kdy vlastně hráči a hráčky hrají přímo proti té hře. Takže buď vyhrají všichni, nebo všichni prohrají. Chlapci si teď hlavně oblíbili Ticket tu ride, to je vlastně takové skládání železnice mezi evropskými městy," dodal vedoucí kroužku.


Spokojenost hráčům čiší z očí. "To je kroužek, který nás fakt baví, nejvíce právě ta hra Ticket tu ride a pak máme moc rádi hru Fantasy karty. To jsou vlastně takoví bojovníci, kteří se mezi sebou utkávají v duelech. Není to nudné, lehce se to učí a my se už těšíme i na další těžší hry," uvedli František Krejča a Matyáš Mička, oba žáci sedmé třídy černošínské školy.


Kroužky v Černošíně ale nefungují jen pod základní školou, jak uvedla ředitelka Dagmar Varousová. "Já mohu jen říci, že mě těší velký zájem dětí o všechny kroužky, ať už je to například včelařský, přírodovědný, čtenářský či zdravotnický a řada dalších. Děti to motivuje  a učí, dokonce pak sbírají zajímavé úspěchy. Máme tu ale i další kroužky, které vedou lidé s města a ty se také těší oblíbenosti. Jde o mladé hasiče a kroužky pod vedením TJ Sokol Černošín - taneční a sportovní kroužek a také stolní tenis. Všude je dostatek zájemců a jejich vedoucí se jim opravdu moc věnují," uvedla Dagmar Varousová.

 

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24