Děti budou mít MHD v Plzni zdarma, s pořízením karty by se ale nemělo otálet

12.07.2018 14:36

Už od začátku září budou hromadnou dopravu v Plzni děti do 15 let zdarma. Na zařízení Plzeňské karty mají rodiče čas do konce srpna. Otálet by ale něměly, hrozí fronty!

foto-qap-cz (12)

Od začátku září budou mít děti od 6 do 15 let v Plzni dopravu MHD zdarma. Podmínkou je ovšem aktivovaná Plzeňská karta. Rodiče to musí stihnout do konce prázdnin, tedy do 31. srpna.

Dopravní podniky ovšem apelují na rodiče, aby zařizování karty nenechávali na poslední chvíli. V závěru prázdnin se totiž očekává poměrně velký nával a fronty.

"Nárok na bezplatnou přepravu je možné nahrát na Plzeňskou kartu už nyní, proto doporučujeme prodejní místo navštívit co nejdříve. Vyhnete se tak náporovému období na konci srpna. U dětí, které kartu doposud nemají, o ni musí zažádat zákonný zástupce, a to na kterémkoliv z výše uvedených míst, které nabízí službu ´Příjem žádosti o vydání nové Plzeňské karty´," upozorňují dopravní podniky.

Plzeňské karty pro děti, které jsou už v průběhu července aktivované mají automaticky nahranou takzvanou bezplatnou přepravu. Zákonný zástupce přitom s sebou dítě, pro které kartu zařizuje, mít nemusí

K aktivaci Plzeňské karty je nutné mít s sebou:

  • vyplněnou Žádost o vydání Plzeňské karty
  • podepsané Obecné obchodní podmínky pro vydávání a používání Plzeňské karty
  • občanský průkaz nebo cestovní pas zákonného zástupce
  • rodný list dítěte (pokud není dítě zapsáno v občanském průkazu)
  • průkazovou fotografii o rozměrech 35 x 45 mm (v zákaznických centrech PMDP je možné pořízení fotografie na místě za poplatek dle platného ceníku)

FOTO: ilustrační

Nárok na bezplatnou přepravu platí do posledního dne, který předchází 15. narozeninám dítěte.

Žádost lze podat/bezplatný nárok aktivovat bez přítomnosti dítěte.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24