QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Děti ze škol na Plzeňsku potrénovaly golf pod vedením lektorů - FOTKY, VIDEO

12.03.2018 9:57

Experti z golfového rezortu Hořehledy v uplynulých dnech objížděli školy na Plzeňsku a učili děti golf. Akce budou pokračovat a může dojít i na rozšíření výuky na školách.

IMG_4889
IMG_4889IMG_4886IMG_4895IMG_4907IMG_4911IMG_4909

Hned dvě základní školy na Plzeňsku v minulém týdnu navštívili golfoví lektoři z rezortu v Hořehledech, aby dětem sport představili. Celkem strávili ve školách v Blovicích a ve Spáleném Poříčí čtyři dny. Rukama jim prošlo přes šest stovek dětí.

Jako první byla na řadě základní škola v Blovicích, kde se do tělocvičny postupně nahrnuly skoro čtyři stovky žáků ze všech ročníků. "U mladších jsme ubrali na teorii a především pracovali s indoorgolfovými sadami Shortgolf. Po lehkém rozcvičení a seznámení s vybavením jsme se zaměřili na jednoduchou koordinaci ruka - oko, kdy jsme nejdříve házeli a poté trefovali holemi jednotlivé terče. Závěrem každé hodiny jsme si pořádně zasoutěžili," informoval Martin Kopčák, generální manažer rezortu, s tím, že starší děti se dočkaly také besedy a při samotném tréninku došlo i na větší důraz na techniku úderů.

V dalších dnech se lektoři přesunuli do Spáleného Poříčí. Tam jejich průpravou prošlo víc jak dvě stě školáků. Díky menšímu počtu dětí se mohli na každé víc soustředit a přiblížit golf detailněji. Ani tak ale nechyběly soutěže, které děti doslova nadchly.

"Ve vzniklé spolupráci chceme pokračovat ať už formou opakovaných návštěv obou škol, tak i dopravou dětí na naše golfové hřiště a ukázkou golfu přímo v jeho srdci. Pokud aktivity budou pokračovat podle plánu, rádi bychom v dohledné době otevřeli na školách volitelný předmět golf," dodává Martin Kopčák.

FOTO, VIDEO: PilsnerGolf Resort Hořehledy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24