Dětská JIP fakultní nemocnice dostane další speciální lůžko

11.02.2016 12:32

Projekt "Vzpomínky na dětství" nekončí. Z výtěžku projektu dostane Fakultní nemocnice Plzeň v pořadí už druhý dar. Také tentokrát bude sloužit těm nejmenším pacientům.

FOTO_QAP_CZ (22)

Projekt Vzpomínky na dětství se zrodil v loňském roce. Na jeho konci byl kalendář pro letošní rok, na kterém se podílela řada známých osobností jako například fotbalista Vladimír Darida, modelka Lucie Váchová Křížková, herečka Veronika Arichteva nebo herec Lukáš Langmajer.

Aukce fotoobrazů z kalendáře vynesla víc jak osmdesát tisíc. Výtěžek pak společnosti High Security a Plzeňské želvy věnovaly na nákup speciálního polohovacího lůžka pro Jednotku intenzivní péče Dětské kliniky FN Plzeň. Slavnostní předání proběhlo v polovině loňského prosince (více zde).

Za dar poděkoval v oficiálním dopisu spoluautoru projektu Martinu Kotýkovi i ředitel FN Plzeň Václav Šimánek: „Jsem velmi rád, že i v dnešní uspěchané době se najdou lidé jako vy, kteří jsou ochotni přispět zdravotnickému zařízení našeho formátu a tím napomoci k dalšímu zkvalitňování péče o naše pacienty, což je pro nás ta největší priorita.“

Projekt ale pokračuje a peníze putují znovu na pořízení moderního vybavení pro dětské pacienty fakultní nemocnice. Už na začátku března tak dostane dětská JIP nemocnice v pořadí již druhé polohovací lůžko. Speciální postýlka je uzpůsobená pro lepší přístup k malému pacientovi ze strany lékařů a sester. Navíc i pro samotné děti znamená mnohem větší komfort a pohodlí. Nové lůžko vyšlo na 65 tisíc.

„Je skvělé sledovat úspěch našeho projektu Vzpomínky na dětství. Důkazem toho je i předání druhého lůžka, které je naplánováno na první polovinu měsíce března k rukám pracovníků dětského oddělení JIP ve FN Plzeň,” říká Martin Kotýk, spoluautor projektu a majitel High Security.

Jednotka intenzivní péče a resuscitace Dětské kliniky je v průměru přes rok ze sedmdesáti procent kapacitně obsazená. Lékařský personál včetně sester se stará obětavě o ty nejmenší pacienty, kteří se na oddělení dostávají právě kvůli svému velmi vážnému zdravotnímu stavu.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24