QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dietu ještě odložte! Vyzkoušejte pikantní škvarkovou pomazánku

19.05.2018 11:01

Chystáte s přáteli posezení u piva? Pikantní škvarková pomazánka se jako pohoštění hodí přímo ideálně. Recept servíruje foodblogerka Andrea Motlíková...

IMG_0901

Na přípravu budete potřebovat:

150g škvarků
1PL sádla
2PL Ljutěnice ( možno vynechat)
2PL pasty harissa 
3 sterilované kozí rohy
1 kyselá okurka
1 vejce natvrdo
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu:

Škvarky vložíme do mixéru spolu se sádlem, posekanými kozími rohy, okurkou, česnekem, cibulí, vejcem natvrdo a přidáme i harissu a Ljutěnici. Vše pečlivě rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Dochutíme solí, popř. ještě po ochutnání přidáme harissu, pokud chceme opravdu pálivou pomazánku.

Abychom alespoň trochu ulevili svému svědomí, pomazánku namažeme na zdravý kornspitz :-)

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24