Díru po kulturáku v centru Plzně ovládne Pivnífest.cz!

04.05.2016 8:01

Nevyužívaný prostor po kulturním domě v centru Plzně znovu po roce ožije. Od pátku se v lokalitě u Americké opět rozeběhne Pivnífest.cz. Přinášíme podrobnosti.

FOTO_Hynek Sladký (48)

Třídenní festival spojený s kapelami a hlavně s přehlídkou pivovarů odstartuje už v pátek 6. května. Během festivalu se návětšvníci mohou těšit na desítky druhů piv, řadu pivních i jiných soutěží a také na vystoupení známých skupin.

Několikadenní svátek pivovarnictví nabídne letos milovníkům zlatavého moku ochutnávku na 150 druhů piv. Na festivalu se představí pětadvacet různých pivovarů. Chybět samozřejmě nebude Plzeňský Prazdroj, Gambrinus nebo plzeňský pivovar U Pašáka. Krom toho bude program ve znamení nejrůznější soutěží. Klání mezi sebou svedou výčepní, bojovat se bude i o festivalové ceny pro pivovary. K dispozici budou i adrenalinové a zábavné atrakce i divácké soutěže o ceny za víc jak 150 tisíc. 

V sobotu se navíc chystá tradiční Mistrovství světa v pojídání giga pizzy. "Pokusit se zdolat takového ´macíka´ přijede například z USA tamní šampión Randy Joseph Sandel, z Řecka pak Damos Iosifidis a další rychlojedlíci. České barvy budou na festivalovém pódiu Kiss Proton Stage hájit borci jako je Radim Dvořáček, který na zkušební výzvě v pizzerii Pizza-Doma snědl giga pizzu za 16 minut, nebo Kamil Hamerský, držitel českého rekordu v pojídání švestkových knedlíků ve Vizovicích, či sládek plzeňského pivovaru U Pašáka, Václav Ebrl, který v roce 2014 vyhrál na Pivnimfestu.cz pojídání giga pizzy a celou výhru 10.000 korun věnoval psímu útulku," říká Tomáš Sladký z přádající agentury TOS Production.

O hudební program v průběhu festivalu (6. - 8. 5.) se postarají mimo jné kapely Argema, Palice, Lucie Revival, Božejáci a další. Více o programu třídenního festu najdete zde

Vstupné je na pátek a neděli 50 korun, na sobotu pak 70. Zároveň je možné pořídit i vstupenku na celý festival za rovnou stovku. Děti do 130 centimetrů výšky a ZTP mají vstup zdarma, senioři budou mít navíc v neděli zvýhodněný vstup za 20 kroun.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24