DJKT hlásí mimořádnou posilu pro Madama Butterfly!

13.03.2017 14:53

Opera Madama Butterfly se ve středu 15. března představí divákům v mimořádném obsazení. Hlavní mužskou roli dorazí odzpívat výtečný tenorista Gianni Leccese.

Hlavní role Pinkertona v opeře Madama Butterfly patří Paolu Lardizzonemu, který se v Plzni už poměrně dobře zabydlel. Kvůli nabitému programu nicméně musí vynechat představení ve středu 15. března. Hledání záskoku se ovšem stalo poměrně komplikovanou záležitostí. Kuriózní je, že u této inscenace to zdaleka nebylo poprvé.

I když se nakonec podařilo najít skutečně hvězdného náhradníka, cesta to byla velmi trnitá. "Oslovil jsem Francesca Serana, který onemocněl, získal jsem pro roli dalšího Itala, Andrea Sotzgiu, ale ten také onemocněl. Do třetice jsem oslovil tenoristu Fabia Andreottiho, který je rovněž indisponován. Pokud vše dobře dopadne, vystoupí ve středu Gianni Leccese. Jako by inscenace byla od začátku prokletá,“ říká v nadsázce šéf opery Tomáš Pilař.

Zdravotní problémy a potíže se sháněním náhradníků provádí totiž legendární operu od samotného začátku. "Na poslední chvíli musela titulní roli zaskočit Věra Poláchová, protože obě avizované sopranistky Maria Kobielska i Christina Vasileva onemocněly. Kvůli indispozici týž pěvkyň byla mimo jiné před časem zrušena i premiéra Madama Butterfly ve Státní opeře," připomíná mluvčí divadla Michaela Svobodová.

Ani samotná premiéra v Plzni se pak neobešla bez komplikací spojených se zdravotním stavem účinkujících. Představitel syna Cio-Cio-San Michal Pešek si zlomil prsty na pravé ruce a představení nakonec statečně odehrál i se sádrou.

FOTO: DJKT

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24