QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dlouhou ulici obsadila těžká technika, rekonstrukce běží - AKTUÁLNÍ FOTKY

09.08.2017 14:13

Před měsícem odstartovala očekávaná rekonstrukce Dlouhé ulice v Plzni na Doubravce. V současné době už jsou práce v jedné polovině komunikace v plném proudu.

foto-qap-cz (5)
foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)

Opravy Dlouhé ulice na plzeňské Doubravce se plánovaly už řadu let. V letošním roce konečně došlo na zahájení prací. Stavba, která zabere podle plánů 55 týdnů, změní celkově ráz komunikace.

"Dlouhá ulice bude kompletně zrekonstruována, a to včetně všech sítí, tedy plynu, vody, veřejného osvětlení. V lokalitě přibude zeleň i parkovací místa, celkově by mělo dojít ke zklidnění provozu. Bezpečněji by se v místě měli cítit i chodci, součástí projektu je nový přechod uprostřed ulice, který bude sloužit hlavně dětem z blízké 28. základní školy," informoval Magistrát města Plzně.

Hned se začátkem stavby začala platit i objízdná trasa přes Revoluční ulici. Řadu řidičů ale tehdy uzavírka hodně zaskočila a na objízdnou trasu si zvykali až postupně, více se dočtete zde. V současné době už šoféry změny nezaskočí. Součástí dopravního opatření je také řízení odbočení do Revoluční pomocí semaforů na Rokycanské. S omezením se počítá až do konce stavby, tedy do června příštího roku.

Investorem rekonstrukce je město, celkem vyjde stavba na 60 milionů. Deseti miliony se na financování podílí i čtvrtý plzeňský obvod.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24