QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dlužíte za jízdné v MHD? PMDP odpouští úroky z nezaplacených pokut

17.10.2017 12:32

Dopravní podniky odpouštějí úroky na nezaplacených pokutách. Pokud tedy dlužíte za jízdné, máte teď jedinečnou příležitost pokutu zaplatit bez úroků.

platba kartou v MHD

V období od 16. října do 10. listopadu odpouštějí Plzeňské městské dopravní podniky černým pasažérům všechny úroky na dlužných pokutách. Pokud lidé pokutu zaplatí v uvedeném období, nebudou muset hradit úroky z prodlení.

„Amnestie je již druhou amnestií Plzeňských městských dopravních podniků, která je zaměřená na úroky. První se uskutečnila loni od 9. září do 31. října a celkem ji využilo 61 dlužníků a několik dalších desítek lidí se na ni přišlo informovat.  V letošním roce už by amnestii mohlo využít více dlužníků,“ uvedl mluvčí PMDP René Vávro.

PMDP mají aktuálně neuhrazené pohledávky černých pasažérů v hodnotě přes 100 milionů korun.  V letošním roce zatím udělili revizoři 34 tisíc pokut.

Kde zaplatit?

Nezaplacenou pokutu dlužníci uhradí v doplatkové pokladně PMDP na adrese Denisovo nábřeží 12, vstup z Pařížské ulice. Pokladna je otevřena v pondělí a ve středu od 9:00 do 17:00, v úterý, čtvrtek a pátek od 7:30 do 15:00.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24