QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně dorazí Stromboli v původním složení!

08.09.2016 15:11

Doslova lahůdka se chystá pro milovníky dobré muziky v Měšťanské besedě. Koncert, který proběhne příští týden, přinese staré hity éry 80. let i novinky z alba Fiat Lux.

STROMBOLI

Sen mnoha českých rockových fanoušků konce 80. let, vidět ještě někdy naživo hrát kapelu Stromboli, se plní. Kytarový mág Michal Pavlíček, mimořádná zpěvačka Bára Basiková, bubeník Klaudius Kryšpín, klávesistka Vendula Kašpárková, baskytarista Jiří Veselý a host kapely, baskytarista a zpěvák Vilém Čok opět koncertují v českých a slovenských městech.

14. září 2016 se jich dočkají i plzeňští příznivci, když Stromboli zavítají na pódium Měšťanské besedy. Zahrají všechny známé skladby, které dají vzpomenout na ojedinělou hudební éru Nové vlny 80. let, i několik skladeb z posledního alba Fiat Lux. To vydala kapela u příležitosti 30. výročí vzniku. Zároveň proběhl koncert v původním složení a byla naprosto vyprodaný. Stromboli se tak nakonec vydali na turné.

"Napřed se objevily nabídky, abychom vystoupili na nějakých letních festivalech. To se dá, to není žádný závazek. Ale tahle festivalová vystoupení nás vzala za srdce a navíc Bára Basiková je ve velké formě. Přišel pocit, že ta dvacetiletá pauza vůbec nebyla. Proto následovalo rozhodnutí ještě chvilku pokračovat,“ vysvětluje frontman kapely Michal Pavlíček.

V rámci svého turné navštíví i plzeňskou Měšťanskou besedu a jejich koncert může přilákat nejen pamětníky, kteří chtějí znovu zažít kultovní českou kapelu ve výborné formě, ale také hudební fajnšmekry hledající kvalitní nadčasovou rockovou hudbu.

"Budeme hrát několik písniček z desky Fiat Lux, ale jinak všechny ty známé z 80. let – Veliké lalulá, Košilela, Houpací židle na opuštěné terase, Kvůli ní a další,“ poodhaluje Michal Pavlíček. "Se mnou a Bárou bude hrát Klaudius Kryšpín, Jiří Veselý, Vendula Kašpárková a hostem bude Vilda Čok,“ dodává.

Stromboli vystoupí v Měšťanské besedě v Plzni 14. září od 19:30. Koncert je k stání.

Zdroj foto: Měšťanská beseda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24