QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně dorazil Pavel Nedvěd! Byl patronem finále McDonald´s Cupu

31.05.2017 19:21

Doosan Arena hostila 20. ročník finálového turnaje McDonald´s Cupu. Záštitu nad turnajem převzala řada osobností v čele s viceprezidentem Juventusu Turín Pavlem Nedvědem.

IMG_5796

Turnaj odstartoval na plzeňském fotbalovém stadionu už v úterý, do Plzně tak dorazily fotbalové týmy základní škol ze všech krajů republiky.

Hrálo se ve čtyřech skupinách, do bojů o medaile postoupila vždy první dvě družstva. Skupinu A ovládla škola z Hradce Králové, druhé byly Poděbrady. Ze skupiny B postoupila Olomouc a Uherské Hradiště, ve skupině C vybojovala postup ZŠ Marjánka z Prahy a škola ze Sokolova. Poslední skupinu ovládla domácí 33. ZŠ Terezie Brzkové, druhá byla ZŠ Husova z Tábora.

Do absolutního finále se nakonec probojovala ZŠ Sever z Hradce Králové a 33. ZŠ Plzeň. Vítězem se stala prvně jmenovaná, a tak domácí skončili na krásném stříbrném místě.

"McDonald´s Cup je skvělý projekt. Spoustu dětí zvedá od playstationů a od televizí. Kluci a holky dělají něco pro sebe a hrají fotbal. Myšlenka tohoto turnaje se mi líbí. Pakliže někdo dělá takový projekt již 20 let, tak to je známka určité kvality,“ chválil organizátory Pavel Nedvěd, držitel Zlatého míče z roku 2003.

Nechyběla ani exhibice, která svedla dohromady na hřišti kromě Pavla Nedvěda, také Pavla Horvátha, Vladimíra Šmicera, Vladimíra Daridu nebo například i herce a režiséra Jakuba Koháka.

Od Pavla Nedvěda si pak vítězové kromě dalšího převzali i vstupenky na domácí zápas Juventusu v podzimní části italské Serie A. "Věřím, že je nemotivovalo pouze tohle. Rvali se jako čeští lvi a chtěli vyhrát turnaj,“ komentoval Pavel Nedvěd.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24