QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně míří stovky skautů! Na Košutce proběhne velké klání

20.04.2018 8:57

Začíná celostátní závod mladších skautů! V Plzeňském okresu bude soutěžit skoro 300 dětí od 8 do 11 let. Letošním tématem je "Z pohádky do pohádky".

Skauti

Světlušky a Vlčata z okresu Plzeň - město změří své síly s ostatními skauty z regionu 21. dubna v Plzni na Košutce. Vítězné družstvo postoupí do krajského kola.

Celorepublikové závody se konají jednou za dva roky. Čtyř až osmi členné týmy porovnávají své schopnosti v mnoha disciplínách. Cílem ale není jen změření sil, ale hlavně podpora fungování, spolupráce, setkávání a praktické využití skautských dovedností.

Závody téměř vždy provázejí zajímavá témata. Letos budou družiny napravovat škody, které napáchal zlý černokněžník svojí kletbou. Zachraňovat budou osm pohádek, které se nacházejí v magickém lese. Družiny čeká řada výzev a úkolů, na které se kluci a holky připravovaly už v průběhu roku. „Cílem příprav na závod je být co možná nejlépe sehraná parta. Důležité jsou schopnosti a dovednosti každého člena družiny, ale především myšlenka, že společně dokážete všechno,“ popisuje přípravy na závod skautská vedoucí Kateřina Lišková.

V plzeňském základním kole poměří své síly celkem 52 družin, které se skládají z 294 dětí. Jedná se o nejvyšší číslo v celé republice. Z dívčí i chlapecké kategorie postoupí do krajského kola 4 družiny, do celostátního kola pak jedna nejúspěšnější, jako ve všech krajích.

FOTO: plzen.skauting.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24