QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlice ožijí Vánocemi. Předvánoční program bude bohatý

30.11.2017 9:49

V Domažlicích už se vše chystá na Vánoce. V příštích týdnech nebudou chybět trhy, kulturní program a do terénu vyjde opět i ponocný. Čtěte podrobnosti!

vanocni-strom

Stejně jako v dalších městech také v Domažlicích finišují přípravy na zahájení adventu. Ten začne rozsvícením vánočního stromu, který byl na náměstí nainstalován v pondělí. I v dalších týdnech ale bude město žít předvánoční atmosférou.

Vánoční strom v Domažlicích pochází letos z bystřických lesů. Slavnostní rozsvícení je na programu v sobotu 2. prosince od 16 hodin za doprovodu vystoupení žáků Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha Domažlice.

"Vánoční trhy začínají v Domažlicích 16. prosince a potrvají až do Štědrého dne. Trhy tradičně doprovází kulturní pořad Hudba u stromečku, který v letošním roce nabídne pestrý program. Ten bude oproti loňskému roku o několik dní delší. Chybět pochopitelně nebudou ani vystoupení domažlického ponocného," říká Kristýna Bublová z domažlické radnice.

Městské kulturní středisko v Domažlicích potom v předvánočním čase pořádá řadu kulturních akcí, vánočních koncertů a zajímavostí, jejichž program najdete na www.idomazlice.cz.

Od 13. prosince budou k mání také stromky, jejichž prodej zajišťují Domažlické městské lesy. K mání budou v areálu společnosti vždy od 7 do 17 hodin a ceny stromků budou stejné jako vloni. Také o prodej vánočních kapůr se starají Domažlické městské lesy. Prodej kaprů se uskuteční na náměstí před radnicích od 20. do 23. prosince od 9 do 14 hodin. Ceník je k dispozici na webových stránkách města www.domazlice.eu nebo na stránkách www.domazlicke-lesy.cz.

FOTO: Městské informační centrum v Domažlicích

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24