QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlická nemocnice dál rozšiřuje zákaz návštěv

20.01.2017 8:44

Chřipka neustále sužuje region a nemocnice opět rozšiřují zákazy návštěv. Tentokrát znovu přistoupila na zpřísnění nemocncie v Domažlicích. Jaká je aktuální situace v kraji?

IMG_1226

Od pátku 20. ledna platí v nemocnici v Domažlicích nově zákaz návštěv na oddělení následné a dlouhodobé péče. Zákaz platil už v posledních týdnech také na odděleních interna a ARO-JIP. Omezení platí pro lůžková oddělení do odvolání. 

"Na dalších odděleních jsou návštěvy možné, ale stále vyzýváme k tomu, aby lidé nemocní, po nemoci nebo s nachlazením návštěvu svých blízkých odložili. A myslíme tím, aby skutečně s jakýmikoli příznaky nemoci za hospitalizovanými pacienty nechodili, protože jim mohou nejen zkomplikovat léčbu, ale vyloženě je i ohrozit," říká k situaci mluvčí Zdravotnického holdingu plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Vyloučené navíc není, že další rozšiřování zákazu návštěv bude následovat. "Bohužel se plno lidí chová nezodpovědně a své blízké navštěvují i se zřejmým nachlazením. Pokud se to nezmění, nelze vyloučit, že omezení návštěv se bude dále rozšiřovat," dodává Jiří Kokoška.

V průběhu tohoto týdne rozšířila zákaz návštěv také fakultní nemocnice v Plzni a nemocnice v Klatovech. Podrobnosti čtěte zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24