QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dopravní podniky byly oceněny za nejlepší platební inovace

25.11.2015 18:43

PMDP si ze slavnostního vyhlášení výsledků soutěže "EGOVERNMENT THE BEST 2015" odnesly cenu za nejlepší platební inovace ve veřejné správě.

IMG_6695

Ocenění bylo uděleno za projekt "Zavedení platby bezkontaktní bankovní kartou v městské veřejné dopravě Plzeň".

"Tohoto ocenění si velmi vážíme. Dlouho jsme hledali cestu, jak zvýšit dostupnost jízdního dokladu našim cestujícím bez ohledu na to, odkud přijíždějí, a projekt plateb bezkontaktními bankovními kartami zatím ukazuje, že se nám to povedlo," říká Michal Kraus, předseda představenstva PMDP, a.s.

Cenu na slavnostním večeru převzal Martin Chval, ředitel Úseku Plzeňská karta, s příslibem: "Určitě se budeme i nadále věnovat hledání nových řešení v oblasti odbavení. Rádi bychom si udrželi pověst lídra v této oblasti."

Plzeňské řešení bylo inspirováno Londýnem, kde odbavení pomocí bezkontaktních bankovních karet funguje již několik let. Řešení v západočeské metropoli je ovšem odlišné. Držitel karty může zakoupit více jízdenek a může tak odbavit nejen sebe, ale i svou rodinu nebo přátele. Zatímco Londýnské řešení umožňuje odbavení právě jen držitele karty.

"Máme za to, že námi realizované řešení je ve vztahu k cestujícím vstřícnější a flexibilnější než by byla prostá kopie londýnského systému a obdržená cena je toho důkazem," dodává Michal Kraus.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24