QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Dopravní podniky v Plzni budou mít nové uniformy za miliony

23.10.2015 14:12

Zaměstnanci PMDP budou mít už v příštím roce zbrusu nové uniformy. Nové obléknutí řidičů, dispečerů a dalších vyjde na 5 a půl milionu. Podívejte se na návrhy.

Uniformy I_postcard
Uniformy I_postcardUniformy IUniformy IIUniformy IIIuniformy IV

Zaměstnanci dopravních podniků v Plzni budou už v příštím roce chodit v nových uniformách. Klasické stejnokroje ovšem vymění za spíš společenské oblečení. Vyšňoření zaměstnanců vyjde na 5 a půl milionu. Nové oblečení by nicméně mělo například řidičům hodně pomoct v horkých dnech...

Nové uniformy budou v terénu na zaměstnancích PMDP k vidění v průběhu příštího roku. "Nová kolekce oděvů bude znamenat přechod od standardních uniforem k oděvu společenského vzhledu. Podstatnou změnou jsou použité materiály, které by měly poskytnout zaměstnancům více pohodlí, a to i v extrémních klimatických podmínkách jaké přineslo například letošní léto, kdy teploty kabinách řidičů bez klimatizace přesahovaly 40 stupňů," říká mluvčí společnosti Kateřina Fránová.  

"Současné uniformy vycházejí historicky z celorepublikově používaného standardu, převzatého od pražského dopravního podniku a léta neprošly žádnou změnou,“ vysvětluje Michal Kraus, předseda představenstva PMDP. "Kromě estetické stránky klade nová kolekce důraz na kvalitu použitých materiálů.  Chceme, aby se naši řidiči cítili dobře i proto, že jejich pohoda je významnou složkou možných opatření podporujících bezpečnost veřejné dopravy.“

Nové oblečení odsouhlasily i odbory. Náklady se pohybují kolem 5 a půl milionu...

O nových uniformách PMDP se mluví už hodně dlouho. Než byly oficiálně představené, diskutovalo o nich vedení společnosti i se samotnými zaměstnanci. "Návrhy jsme konzultovali se zástupci obou odborových organizací, kolegyněmi i kolegy zastupující všechny dotčené útvary. Tímto krokem reagujeme na stálé připomínky nejen na kvalitu stávajících uniforem, ale i připomínky k jejich estetické stránce,“ říká Jiří Ptáček, dopravně provozní ředitel PMDP.

Kolekce pochází z dílny mladé návrhářky Alice Tampové, která si pohrála i s tradičním odlišením barev jednotlivých trakcí. Základní bude antracitová barva, která bude doplněná červenými, žlutými nebo zelenými barvami podle jednotlivých zařazení pracovníků.

Náklady na nové uniformy se pro rok 2016 pohybují kolem 5 a půl milionu. "Součástí zakázky je i čištění vybraných částí oděvů a dodávka ochranných pracovních pomůcek zejména pro pracovníky drážních cest. Do konce letošního roku bude probíhat testování oděvů vybranými kolegy a všichni zaměstnanci by měli být vystrojeni do poloviny roku 2016," dodává mluvčí PMDP.

"Naše kolegyně a kolegové za volantem nebo na přepážkách jsou v denním kontaktu s našimi zákazníky, reprezentují společnost a investice do jejich výstroje logicky doplňuje dlouhodobé investice do vozového parku nebo odbavovacích systémů,“ uzavírá téma Michal Kraus.

Zdroj návrhů: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24