Dostal smyk a dodávku opřel přímo o most - FOTKY

14.02.2018 9:51

Silnice v regionu jsou v posledních zejména ráno místy pokryté náledím. Nepřiměřená rychlost se tak stala osudnou i řidiči, který s dodávkou nezvládl jízdu ve Staňkově.

1
132

K nehodě došlo ve Staňkově u mostu přes řeku Radbuzu. Řidič dodávky tam nezvládl jízdu a s autem naboural přímo do ochozu mostu.

"Čtyřiašedesátiletý řidič nákladního motorového vozidla tovární značky Ford Transit jedoucí na most směrem z ulice Nádražní do centra nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě a jiným okolnostem, které je možno předvídat a při sjíždění z mírného klesání k mostu si přibrzdil, dostal smyk, vjel do levé poloviny komunikace, kde narazil do levého pilíře betonového mostu," popsala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Škody se ale dostaly celkem vysoko. "Škoda na nákladním motorovém vozidle Ford byla vyčíslena na 50 tisíc korun, na pilíři betonového mostu vznikla dvoutisícová škoda," dodává policejn í mluvčí. Dopravní nehodu dál šetří dopravní policisté.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24