Dožínky Plzeňského kraje ve znamení tradic! Chybět nebude ani průvod

13.08.2017 14:41

Tradiční poděkování za letošní úrodu proběhne v Sušici. Hejtmanství připravilo i tentokrát bohatý kulturní program, chybět nebude ani průvod. Dožínky se navíc spojí s farmářským trhem.

18

Tradiční akce Plzeňského kraje na ukončení sklizně proběhne letos v Sušici v sobotu 19. srpna. Na své si přijdou milovníci tradic, ale i dobrého jídla a pití. Probíhat bude také doprovodný kulturní program.

Dožínky Plzeňského kraje odstartují v sobotu už v 8 ráno na náměstí v Sušici, kde budou zároveň probíhat tradiční farmářské trhy. Připravená bude také ochutnávka Regionálních potravin Plzeňského kraje.

"Na dožínkách nebude chybět ani tradiční dožínkový průvod, krojovaní zpěváci a muzikanti, koňské povozy, ženci a děvečky nesoucí dožínkový věnec a dožínkovou kytici. Věnec i kytice budou pak předány hejtmanovi Plzeňského kraje a starostovi Sušice. Celou akci doprovází kulturní program," říká Eva Mertlová z krajského úřadu Plzeňského kraje.

Průvod se začne chystat v 11:00 hodin za doprovodu dechové hudby Solovačka Na Fufernách a tam také veřejnost bude moci  ochutnat regionální potraviny. Průvod vyrazí v 11:30 přes Příkopy, Mostní ulicí až na náměstí Svobody, kde chasa předá hejtmanovi dožínkový věnec a starostovi města dožínkovou kytici. Za úrodu pak poděkuje farář farnosti Sušice.

Program bude následně pokračovat hudeními vystoupeními jednotlivých souborů. Na závěr se na pódiu představí zpěvák Jakiub Smolík.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24