QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Drakiády ještě nejsou u konce. Kam vyrazit za podzimní zábavou?

10.10.2017 13:31

Podzim je tradičně obdobím drakiád po celém regionu. I když už je hlavní vrchol akcí pryč, stále ještě můžete vyrazit s drakem na řadu míst. Přinášíme tipy!

Drakiáda v Plzni na Borech.

Drakiáda se chystá už na sobotu 14. října v Dobřanech na Plzeňsku. Od 13 hodin bude program připravený na louce u starého mostu. Zábavné odpoledne pro celou rodinu pořádá Pionýrská skupina Dobřany ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Dobřany.

Na sobotu 14. října se připravuje drakiáda také v areálu PS Starý Plzenec pod lesem. Organizátoři slibují doprovodný program i jízdy Plzenecké železnice.

Ještě během října se mohou rodiny s dětmi vypravit také na drakiádu do Tachova. Na louce u hřbitova proběhne v neděli 22. října od 15 hodin. Startovné za draka je 20 korun.

Na neděli 22. října připravují pouštění draků také v plzeňských Malesicích od 14 hodin. Přichystané budou i soutěžní disciplíny pro pobavení dětí i dospělých a výroba větrníků. Kdo má zájem, může si donést nějaké dřevo a buřty a zúčastnit se také táboráku, chybět nebudou ani pečené brambory.

V sobotu 28. října se budou barevní papíroví fešáci pouštět tradičně na louce letiště v Plasích na severním Plzeňsku. Začátek drakiády, která má již letitou tradici, je ve 13 hodin. Na akci zve DDM Kopretina, Aeroklub Plasy a Město Plasy.

Máte další tipy na drakiády v regionu? Pošlete je na mail qap@qap.cz...

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24