QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Drsná krádež u Losiné! Pachatelé stále unikají

07.10.2015 14:57

Zloději auta v Losiné u Plzně, kteří při úprku s autem srazili majitele, jsou stále na útěku. Policie drsnou záležitost řeší mimo jiné jako pokus o ublížení na zdraví.

FOTO_QAP_CZ (15)

Plzeňská kriminálka řeší dost drsnou krádež auta u Losiné u Plzně. V luxusním autě ujeli zloději přímo před zraky majitele, kterého dokonce srazili. Pachatelé policii zatím stále unikají. Případem se policisté nicméně dál intenzivně zabývají a kvalifikovali ho mimo jiné jako pokus o ublížení na zdraví. Zraněný majitel auta skončil v péči zdravotníků.

K případu došlo v úterý odpoledne v areálu firmy u Losiné. "Když se majitel od zaparkovaného, odemčeného vozidla vzdálil do areálu firmy, uslyšel po nějaké chvíli zvuk nastartovaného vozidla. Muž neváhal, ze skladu vyběhl a ve svém vozidle spatřil cizí osoby. Své vozidlo chtěl poškozený zachránit a vstoupil pachatelům do cesty," popsala mluvčí policie Hana Kroftová.

Ani pokus o zastavení auta vlastním tělem mladíkovi ale nevyšel. Zloději už podle všeho byli odhodlaní, že s vozem zrkátka ujedou. "Pachatele to nezastavilo, proti muži se rozjel a srazil ho. Z místa činu pachatelé s vozidlem značky Audi ujeli. Poškozený tak přišel o své vozidlo, osobní doklady, doklady od vozidla, mobilní telefon a další osobní věci, které byly ve vozidle uloženy," dodává mluvčí policie.

Mladík skončil po útoku v péčin zdravotníků. Policie se případem dál zabývá, pachatelé jsou ale nicméně stále na útěku. Kromě krádeže auta ale budou mít po dopadení na krku ještě další záležitost. "Plzeňští kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu v jednočinném souběhu s přečinem neoprávněné užívání cizí věci a přečinem krádeže," uzavírá Hana Kroftová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24