QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Drsné vymáhání dluhů! Násilníci přepadli muže přímo v jeho domě

17.07.2018 8:57

Dost brutální případ vymáhání náhrady škody, který skončil loupeží a fyzickým útokem, mají na stole kriminalisté na jižním Plzeňsku. Pro dluh si šla trojice násilníků přímo k oběti domů.

foto-qap-cz (24)

Hodně drsný případ vymáhání údajné škody vyšetřuje kriminálka na jižním Plzeňsku. Trojice mužů si šla pro dluh přímo k oběti domů ve Spáleném Poříčí. 

"Celý incident začal zaklepáním na vstupní dveře rodinného domu, který užívá 53letý muž. Bezprostředně po otevření dveří jeden z pachatelů vystřelil z kovové kuličkové pistole, zasáhl obyvatele domu do oblasti břicha a udeřil jej pěstí do obličeje. Poté pachatelé společně neoprávněně vstoupili do bytového prostoru a dostrkali před nimi couvajícího poškozeného až do kuchyně," popisuje mluvčí policie Iveta Kořínková.

V domě pak 50letý násilník muže znovu napadl a chtěl po něm tři tisíce jako náhradu za údajně způsobené škody při opravě počítačů. Jenomže peníze napadený muž neměl. "Společně tak na popud jednoho z pachatelů sepsali na list papíru dlužní úpis k zástavě věcí, který přiměli poškozeného 53letého muže podepsat. Celý dům prohledali a odcizili motorovou a přímočarou pilu, úhlovou brusku, sadu 7 kusů vrtáků a 2 kusy sekáčů v kovovém kufříku, elektrickou vrtačku v kufříku, navigaci a na závěr i mačetu s pouzdrem. Poté spolupachatelé dům opustili a odjeli i s uvedenými věcmi," pokračuje policejní mluvčí.

Případem se začala zabývat kriminálka a bylo to poměrně rychlé řešení. V podstatě obratem padlo obvinění z loupeže a porušování domovní svobody. Dva z násilníků už jsou navíc ve vazbě. Obviněným mužům hrozí až deset let vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24