QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Druhá věž Doosan Areny roste před očima - AKTUÁLNÍ FOTKY

29.06.2016 14:01

Stavba druhé věže u stadionu ve Štruncových sadech odstartovala na jaře a už teď se skutečně rýsuje. Stavební práce pokračují i na hlavní tribuně. Podívejte se na fotky!

foto-qap-cz (3)
foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)

Na místě, kde dnes stojí betonová konstrukce, byla ještě před několika týdny v podstatě díra. Teď už se ale stavba další ze dvou věží skutečně posunuje dopředu. Hotová by měla být do října letošního roku.

První z věží byla dokončená na přelomu zimy a jara letošního roku. V podstatě plynule se práce přesunuly na druhý konec stadionu. Po úvodní přípravě staveniště, během které se vyráběly monobloky, došlo na samotné kompletování. V současné době je konstrukce už hotová. Stavbu věží financuje klub FC Viktoria Plzeň a náklady se odhadují kolem 90 milionů. V provozu budou věže sloužit mládežnické akademii a dalšímu zázemí.

Pořádně se posunuly také opravy tribuny. Sedačky už jsou hotové...

Dopředu jde také rekonstrukce hlavní tribuny, kterou pro změnu financuje město. V současné dobš už jsou vyměněné sedačky. Pokud by některý z fanoušků nicméně cítil nostalgii, může se na ty staré zajít podívat přímo za stadion, kde jsou zatím uskladněné. Opravou projde nejen tribuna jako taková, ale také wellness zázemí a vnitřní prostory, zároveň se aktuálně pracuje na ochozu. Opravy hlavní tribuny by měly skončit v listopadu letošního roku. Náklady se pohybují okolo 60 milionů.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24