QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Druhý most u nádraží v Plzni půjde k zemi - AKTUÁLNÍ FOTKY

15.02.2018 7:01

Hned po víkendu se přesune stavba u hlavního vlakového nádraží v Plzni do další fáze. Začne se demontovat druhý z mostů. Práce s sebou přinesou i výluku.

foto-qap-cz (14)
foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (1)

Už jen několik dnů zbývá do startu další etapy rozsáhlé stavební akce u hlavního nádraží v Plzni. Od pondělí se začne demontovat druhý z mostů. Přinese to opět několikadenní výluku.

Přípravné práce na snesení jižního mostu u nádraží už běží tak, aby se hned po víkendu mohlo vše rozjet naplno. Kromě samotné demontáže mostu budou dělníci také bourat pilíře, aby mohlo následně dojít k rozšíření komunikace hlavního tahu z centre na Slovany. Ve finále pak budou směrem z centra města dva jízdní pruhy. Uzavírka pro automobilovou dopravu by měla skončit už v závěru letošního srpna.

Demoliční práce se opět dotknou provozu MHD. Tramvaje linek číslo 1 a 2 čeká zhruba týdenní výluka. "Z důvodu stavebních prací na železničních mostech v Mikulášské ulici bude probíhat ve dnech 19. – 26. 2. 2018 výluka tramvajové dopravy na linkách 1 a 2 v úseku náměstí Republiky – Mikulášské náměstí," informovaly dopravní podniky.

Tramvaje linek číslo 1 a 2 tak budou jezdit jen v úsecích mezi Bolevcem a náměstím Republiky a mezi Skvrňany a náměstím Republiky. Speciální spoje tramvajových linek 1X a 2X pak budou jezdit z Mikulášského náměstí na Slovany a Světovar. Mezi Mikulášským náměstím a náměstím Republiky budou muset cestující využívat náhradní autobusovou dopravu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24