Dvojice zlodějů plenila obchody na Plzeňsku. Policie je dopadla i s lupem

20.08.2017 9:26

Policie dopadla dvojici zlodějů, kteří se zaměřovali na obchody napříč krajem. Kradli hlavně cigarety a peníze. Policie je dopadla i s kradeným zbožím v autě.

QAP_foto (11)

Podle výsledků vyšetřování řádila dvojice zlodějů nejen v Plzeňském kraji, ale také ve Středočeském, Jihočeském, Libereckém a Ústeckém kraji. Celkem mají mít na kontě 22 vloupání do obchodů.

Policie je v srpnu zadržela i s kradeným zbožím v autě. "Následně komisař z oddělení obecné kriminality v Rakovníku předal usnesení o zahájení trestního stíhání čtyřiapadesátiletému a šestapadesátiletému muži z obcí u Ústí nad Labem. Dva muži byli obviněni z pokračujícího přečinu krádež a pokračujícího přečinu poškození cizí věcí spáchaných ve formě spolupachatelství a částečně ve stadiu pokusu," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

Podle policie si zloději vybírali obchody náhodně. Sérii vloupání odstartovali na začátku letošního roku. "Případy mají stejný scénář, kdy oba muži násilím vnikli do vnitřních prostor prodejen, odcizili především tabákové výrobky a finanční hotovosti a z místa odjeli. Společně vyjížděli s osobním vozidlem značky Renault Megane a zapůjčili si vozidlo značky Škoda Octavia, se kterým dojeli do obcí Semošice, Soběkury a Kanice," popisuje mluvčí policie.

Na Plzeňsku se vloupali do obchodu v obci Soběkury, v obcích Mladý Smolivec, Vrčeň a Ždírec. V srpnu pak vnikli do prodejny v obci Nové Mitrovice. Podle šetření se objevili i na Domažlicku v obcích Semošice a Kanice. Na Klatovsku mají na svědomí vloupání v obcích Hradešice a Zborov. "Na teritoriu Plzeňského kraje evidujeme celkem jedenáct případů vloupání do obchodů," uzavírá Dana Ladmanová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24