QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Eva Urbanová excelovala na prknech Velkého divadla - FOTKY

08.09.2017 10:53

Čtvrteční repríza opery Rusalka ve Velkém divadle v Plzni byla mimořádná. Divákům se exkluzivně představila pěvkyně Eva Urbanová. Do Plzně se nejspíš znovu vrátí...

Zpívala v MET i v La Scale, ráda se však vrací na prkna Velkého divadla, kde před 30 lety zažila svůj operní debut v roli Cizí kněžny. Světově uznávaná pěvkyně Eva Urbanová se Plzeňanům představila během čtvrteční reprízy Rusalky a exkluzivně ztvárnila dvě role – Cizí kněžnu i Ježibabu.

Její skvělý výkon si vysloužil dlouhotrvající potlesk a ovace. "Už během představení jsem cítil, že díky výkonu paní Urbanové zažíváme něco mimořádného, ale jakmile začal ten neskutečný potlesk, bylo mi jasné, že tento večer byl tím nezapomenutelným zážitkem, na který každý operní fanda čeká celý život,“ řekl šéf opery a režisér inscenace Tomáš Pilař.

Ačkoliv skladatel napsal úlohy pro odlišný hlasový obor, libreto ke zdvojení postav přímo vybízí a v některých inscenacích se tak stává. Tento záměr však vyžaduje výjimečnou pěveckou osobnost, jako Eva Urbanová bezpochyby je. Milovníci opery se již teď mohou těšit na další jedinečný zážitek. "S Paní Urbanovou již teď jednáme o dalším termínu představení. Pravděpodobně by to bylo začátkem roku 2018,“ prozradil Tomáš Pilař.

FOTO: Martina Root

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24