Fakultní nemocnice Plzeň obhájila certifikát kvality

31.05.2016 8:01

Fakultní nemocnice Plzeň má nový certifikát kvality. Dvoudenní audit probíhal v největší nemocnici kraje v květnu. Certifikát kvality a bezpečí platí až do roku 2019.

FOTO_QAP (2)

Dobrá zpráva přichází z Fakultní nemocnice Plzeň. Audit, který trval dva dny a auditoři se během něj zaměřili na provoz jednotlivých klinik a oddělení, dopadl na jedničku. Nemocnice obhájila Certifikát kvality a bezpečí. Auditoři se zaměřili i na administrativní a technicko - provozní záležitosti.

Audit společností Tayllor&cox, s.r.o. a České společnosti pro akreditaci ve zdravotnictví s.r.o. probíhal 19. a 20. května. "Externí auditoři navštívili provoz zdravotnických oddělení a klinik, kde se zaměřovali zejména na naplňování rezortně bezpečnostních cílů a  standardů péče o pacienty. Na pracovišti správy, administrativy a technicko-provozním se zajímali o oblast zajištění služeb, údržby, řízení lidských zdrojů a vzdělávání zaměstnanců," říká mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Auditoři mimo jiné navštívili i Oddělení krizového managementu, kde je zajímal systém krizové připravenosti nebo například evakuační řád. Krom toho se zaměřili i na interní audity kvality, které si provádí sama nemocnice. Pozornost byla věnovaná také komunikaci s veřejností. "V útvaru náměstka pro léčebně preventivní péči se zajímali o komunikaci s veřejností, proces vyřizování stížností a metodiku sledování spokojenosti pacientů. V útvaru náměstkyně pro ošetřovatelskou péči byla diskutována edukace pacientů a plánované projekty, například lůžka paliativní péče," dodává tisková mluvčí nemocnice.

Vše dopadlo dobře a nemocnice tak obhájila držení certifikátu, jeho platnost je nově až do května roku 2019.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24