QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fakultní nemocnice v Plzni letos slaví 40 let. Připravila retrospektivní výstavu

02.05.2019 20:58

Letos v dubnu uplynulo 40 let od položení základního kamene FN Plzeň. Nemocnice pro své návštěvníky při této příležitosti připravila výstavu mapující historiii FN po současnost.

image003

Od poklepu základního kamene výstavby lochotínského areálu FN Plzeň uplynulo v dubnu 40 let. Fakultní nemocnice zve od 1. května na výstavu, která se věnuje uplynulým čtyřiceti letům.

Zájemci se mohou vypravit do historie, současnosti i budoucnosti lochotínského areálu. "Výstava je pojata chronologicky, panely postupují od minulosti k současnosti. Zároveň popisují historii plzeňských lazaretů a špitálů, která sahá až do let, kdy bylo založeno královské město Plzeň. O výstavbě nové „fakultky“ se začalo mluvit již v poválečných letech," uvádí mluvčí FN Plzeň, Gabriela Levorová.

Výstava začíná u výstavby lochotínské nemocnice a přibližuje ji pomocí dobových návrhů, nákresů a generelů. "Nechybí příběhy zaměstnanců, kteří svůj život s FN spojili před mnoha lety a zajímavým zpestřením jsou statistické údaje, které dokonale dokreslují vývoj nejen naší nemocnice, ale také společnosti," popisuje Gabriela Levorová. V závěru výstavy je představena současnost a zároveň vize do budoucna Fakultní nemocnice na Lochotíně. "Devět oboustranných výstavních panelů přináší přehled 40 let rozvoje lochotínského areálu, kde zdravotníci poskytují péči nejvyšší úrovně," dodává mluvčí FN Plzeň.

Putovní výstava bude k dispozici na několika místech v borském i lochotínském areálu. Současně jsou výstavní panely umístěné ve FN Plzeň na Lochotíně, vchod B, 2. NP.

FOTO: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24