QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Farmářské trhy bude hostit Plzeňský Prazdroj! Bude se i zahradničit

25.05.2017 7:58

Výjimečně se Plzeňské farmářské trhy tento víkend přesouvají z náměstí na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Nabídnou také širší program a dojde i na burgery, sekanou a další dobroty.

FOTO_QAP_CZ (11)

Farmářské trhy proběhnou v sobotu 27. květnu v tradičním čase od 8 do 12 hodin. Za prodejci ale musí tentokrát milovníci regionálních produktů dorazit na nádvoří plzeňského pivovaru.

Na nádvoří se sjede v podstatě kompletní složení prodejců, na které jsou zákazníci zvyklí. Krom nákupů "do zásoby" se ale budou moct návštěvníci dobře najíst i na místě. "Jatky Vojenice si pro vás na sobotu připravili nejskvělejší český street food - sekanou v housce. Vezmou s sebou i hovězí mleté na burgery a další jejich bomby. Luboš & Vašek crew se na vás těši. Grilovat klobásy bude i uzenář Zacpal. Bubeníček na gril hodí párky s křenem a zvěřinové klobásy," lákají organizátoři.

Krom dobrého jídla si na své ale přijdou i milovníci zahrádek a bylinek. Bude se totiž také zahradničit. Od 9 do 10 proběhnou dílny a pár zahradnických triků předvede expertka v oboru. "Na našem zahradnickém rychlokurzu se dozvíte, jak bylinky pěstovat v truhlíku na balkoně a za oknem, jak o ně pečovat, jak je sklízet a zpracovávat. Společně si vyrobíme bylinkovou limonádu, která osvěží každý piknik," upozorňují pořadatelé.

Farmářské trhy se budou konat i příští víkend. První červnovou sobotu už ale proběhnou opět na náměstí Republiky.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24