QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Farmářské trhy v Plzni budou kratší, stánků ubyde o třetinu

04.05.2016 13:42

Na náměstí Republiky v Plzni se o tomto víkendu opět sjedou farmáři. V pořadí čtvrté letošní farmářské trhy budou nicméně o něco menší. Čtěte podrobnosti.

FOTO_ Jaroslav Kreisinger (45)

V sobotu 7. května se v centru Plzně rozjedou v pořadí již čtvrté letošní Plzeňské farmářské trhy. Kvůli probíhajícím Slavnostem svobody se ale budou muset farmáři o něco uskromnit. Trhy nabídnou o něco méně stánků a budou zároveň kratší.

Milovníci famrářských proudktů by si tentokrát měli o něco pospíšit. Trhy sice odstartují tradičně v 8 hodin ráno, skončí ale o něco dřív. "Vzhledem k souběhu trhů s oslavami osvobození budou jen do 11 hodin a na náměstí najdete zhruba 30 stánků. Takže bude trh asi o 1/3 menší než jste zvyklí. Přijedou ovšem všichni zásadní sedláci, pekaři, uzenáři," informovali orgnazátoři farmářských trhů.

Přesto se mohou zákazníci opět těšit na tradiční produkty od zeleniny, přes uzeniny, pekařské dobroty, mléčné výrobky po koření a další sortiment. Příští trhy se konají opět za dva týdny. "21. května už bude vše v té nejlepší kondici," ujišťují organizátoři s tím, že tentokrát je skutečně situace výjimečné jen kvůli oslavám konce druhé světové války, které patřím každoročně k největším akcím v Plzni.

Farmářské trhy na náměstí tradičně navštíví až okolo tří tisíc lidí. Sedmá sezóna trhů v Plzni vyvrcholí v polovině prosince. Poslední proběhnou 17. prosince.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24