QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Festival hereckých kapel zakončí Divadelní léto v Plzni

26.07.2018 20:24

Letošní 11. ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem zakončí novinka - Festival hereckých kapel. V sobotu 28. července se v Proluce představí herci v rolích muzikantů.

Festival hereckých kapel sobotu 28. července přivede na jeviště v Proluce herce a jejich kapely. Známé herecké tváře, spjaté s Divadelním létem, se představí coby muzikanti.

Od 14 hodin budou divákům hrát a zpívat Petr Konáš, Andrea Mohylová, Vilém Dubnička, Viktor Limr, Radek Valenta a další. Festival hereckých kapel potrvá v Proluce do 22 hodin, pak bude následovat afterparty v Café Papírna. Cena vstupenky je 200 korun.

„Uspořádat Festival hereckých kapel byl už dlouho můj sen. Pro letošní ročník jsme se rozhodli co nejvíce spojit herecké osobnosti, působící v kapelách, s Divadelním létem. Většina herců pod plzeňským nebem přímo hrála nebo je s ním nějak spřízněna. Ty ostatní doplňují dramaturgickou pestrost festivalového dne,“ říká umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička, který bude Festival hereckých kapel spolu s Viktorem Limrem moderovat. Autorská dvojice Dubnička – Lahoda, hrající výhradně vlastní písničky pro dospělé i děti, také celý festival ve 14 hodin zahájí. Zdeňka Lahodu znají diváci Divadelního léta z inscenací Revizor a Lhář.

Na jevišti je zhruba v 15 hodin vystřídá Projekt Genius noci s komorními skladbami na texty nesmrtelného básníka Charlese Bukowského. O hodinu později se představí Orchestr posledního dne, který bude následovat čistě divadelní kapela Pawlowski.

Přibližně v 18:20 hodin jeviště rozezní krásný hlas a zvuk kytary Báry Valentové, další na programu je uskupení Furt rovně.

Festivalové dění v Proluce vyvrcholí kapelou Homer Street, kterou přiveze její basák Viktor Limr, jež stál u zrodu Divadelního léta.

Ve 22:30 hodin začíná program v Papírně, o který se postará dvoučlenná kapela Matka

Foto: Divadelní léto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24