QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Festival sportu nabídne různé disciplíny i třicetimetrovou skluzavku

13.06.2017 20:06

Více než 50 sportovních stanovišť vyroste v amfiterátru u Plazy a v přilehlém parku. Akce nabídne i setkání se známými sportovci a program pro děti.

Foto_fcb_Olympijský park Plzeň (1)

Festival sportu odstartuje v Plzni ve středu 21. června. K největším atrakcím bude patřit 30 metrů dlouhá skluzavka. Součástí doprovodného programu bude olympijský běh.

Přípravy akce jsou v plném proudu. Kromě reprezentanta v triatlonu Přemysla Švarce se na nich podílejí neziskové organizace, spolky a kluby.

 "Festival Sportu, projekt Nadace sportující mládeže, se snaží atraktivní a netradiční formou rozhýbat děti, mládež i dospělé. Na výběr je takové množství sportovišť, že si každý vybere a dobře bavit se můžete i díky doprovodnému kulturně-hudebnímu programu,“ uvádí ředitel akce Přemysl Švarc a dodává: "Festival Sportu chce také motivovat k pravidelnému pohybu a dětem může napovědět, jaký sport by je mohl nejvíce bavit.“ Dopolední program startuje už v 8.45 a bude věnován především dětem z mateřských, základních i středních škol, kterých je přihlášeno přes 3 300.

Na své si přijde každý. Stanoviště, na nichž nebudou chybět exhibice, příležitost přímo oslovit známé sportovce nebo získat jejich autogramy, budou čekat na zájemce do 18:30 hodin.

Festival se koná v Den olympionismu, a proto je  jeho součástí T-mobile Olympijský běh. Pro účastníky jsou připraveny trasy na  pět (jeden okruh) a 10 km (dva okruhy) se startem v 17 a 18 hodin. Trať povede z areálu za OC Plaza Kilometrovkou, podél Lochotínské ulice a podél Mže ke Štruncovým sadům, kde se podél Tyršovy ulice a chodníku podél Mže stočí zpět do areálu za OC Plzeň Plaza. Chybět nebudou ani dětské závody.

Za celodenní vstupné zaplatí děti 30 Kč a dospělí 50 Kč, ZTP a jedna osoba doprovodu mají vstup zdarma.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24