QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Festival světla rozsvítí ulice Plzně! Tentokrát se koná na Slovanech

16.03.2018 10:42

Festival světla BLIK BLIK, který každoročně naláká zástupy nadšenců, se letos koná v drtivé většině na území druhého obvodu. V pátek startuje! Čtěte podrobnosti!

Blik_Blik_festival_17.3.2017_138

Čtvrtý ročník festivalu světla BLIK BLIK představí v pátek 16. a v sobotu 17. března v Plzni umělecké instalace českých i zahraničních tvůrců. Hlavní roli budou hrát kombinace světel, zvuků, velkoplošné projekce a hravé interaktivní instalace. Nezapomnělo se ani na sté výročí vzniku Československa.

"Pro letošní čtvrtý ročník připravujeme 16 instalací. Jsem velmi rád, že se nám daří spolupracovat s renomovanými špičkovými umělci, například s 3dsense na hlavní instalaci festivalu v DEPO2015, ale také se začínajícími výtvarníky. Nelehký úkol vytvořit dvě festivalová stanoviště na sebe letos vzali studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU,“ říká Jiří Sulženko programový ředitel zapsaného ústavu Plzeň 2015.

Připravené budou také interiérové instalace. Návštěvníky čeká po setmění dvou a půl kilometrová trasa napříč Slovany. Po cestě mezi Masarykovou školou a DEPO2015 uvidí například oblíbený videomapping, projekci do vodní mlhy, ale budou si také moci zahrát obří digitální Člověče, nezlob se se 108 světelnými figurkami. Další tři instalace budou samostatně umístěné v prostorách Plzeňského Prazdroje. K vrcholným festivalovým zážitkům bude patřit instalace studia 3dsense v Autobusové hale, která originálním způsobem propojí projekci, světla i zvuky.

BLIKBLIK2018_mapaDalší podrobnosti k trase a instalacím najdete zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24