QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Filmové noci jsou v plném proudu

09.07.2018 18:34

Červencové počasí přeje promítání pod širým nebem. Tradiční letní kino Filmové noci startuje projekci již druhým týdnem. Přinášíme program pro tento týden.

ilustr fotka kino

Promítání filmů pod širým nebem je po roční pauze zpátky. Letos se letní kino Filmové noci koná v prostoru bývalého DK Inwest. Originální letní kino promítá až do konce prázdnin.

Jestliže letošní Filmové noci zahájila pohádka, jejich druhý týden otevírá černá klasika. V pondělí 9. července je na programu Spalovač mrtvol, thriller Juraje Herze podle knihy Ladislava Fukse s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. 

V úterý pak přijde na plátno další populární klasika, Pelíšky. Na středu připravili organizátoři pohádku Panna a netvor – další dramatický snímek z režisérské dílny Juraje Herze, jenž tentokrát obsadil do titulních rolí Zdenu Studenkovou a tanečníka Vlastimila Harapese.

"Po třech starších filmech přinese čtvrtek naopak letošní novinku: komedii Tomáše Svobody s Annou Polívkovou, Evou Holubovou a Bohumilem Kleplem Dvě nevěsty a jedna svatba," sděluje mluvčí kina Markéta Čekanová. Pátek je opět ve znamení rodinné pohody. Promítat se totiž  bude americký animovaný film o přátelství malé holčičky a velkého býka Ferdinand.

"Sobotní večer potěší příznivce filmů natočených na reálném základu a fanoušky filmů válečných. Na programu je Dunkerk, koprodukční snímek v režii Christophera Nolana, který se může pochlubit Zlatým Glóbem pro nejlepší film v kategorii drama a Zlatým Glóby pro režiséra a autora hudby," upřesňuje Markéta Čekanová. Neděle 15. července bude patřit opět smíchu a animovaným postavičkám. Na plátno vtrhnou žluté bytosti stíhané strašlivým zloduchem. Promítá se totiž film Já, padouch 3.

Projekce Filmových tento týden začínají ve 21:45 hodin.

Aktuální program Filmových nocí najdete na facebooku.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24