Finále Plzeň slaví třicet let! Tvářemi budou Liška a Plodková - VIDEO, FOTKY

26.01.2017 9:39

Filmový festival Finále Plzeň slaví 30 let. Jeho tvářemi budou letos herečka Jana Plodková a Pavel Liška, ti už také natočili znělku. Pavel Liška opět nezklamal, podívejte se na VIDEO!

nataceni znelky
nataceni znelkyJana PlodkovaIMG_0903

Jubilejní 30. ročník festivalu se odehraje v Plzni od 29. do 26. dubna. Jeho centrem bude opět Měšťanská beseda. Do Plzně zamíří opět celá řada slavných osobností. Organizátoři už také představili hlavní tváře festivalu, kterými jsou Jana Plodková a Pavel Liška.

Ti už také natočili úvodní znělku festivalu, ve které nechybí spousta šlehačky. Letošním lite motivem jsou totiž narozeniny. Kreativní uskupení Družina v čele s režisérem Janem Látalem natáčelo znělku kromě hlavních protagonistů také s více než dvaceti lidmi ze štábu a komparzu. Před kamerou se objevila i herečka a režisérka Petra Nesvačilová, spoluzakladatel divadla VOSTO5 Ondřej Cihlář nebo herečka Petra Horváthová.

"Scénář znělky se točí okolo dortů, spousty šlehačky a narozeninového veselí. Natáčení trvalo celý den, ale stihli jsme i nafotit fotografie na vizuály, které se brzy začnou po Plzni objevovat. Bylo to opravdu nezapomenutelné, spotřebovali jsme čtyřicet dortů, ale ani jeden jsme nesnědli,“ odtajnila Eva Veruňková Košařová, ředitelka Filmového festivalu Finále Plzeň.

Znělka, kterou uvidí diváci na festivalu, bude mít necelou minutu. Verze uvedená v České televizi, která je hlavním mediálním partnerem festivalu, bude zkrácena na 20 sekund.

Pavel Liška je s festivalem úzce spjatý. Film Návrat idiota, který proslavil Pavla Lišku, získal v Plzni v roce 1999 Zlatého ledňáčka. "Finále mám rád, protože neubližuje slabším a navíc se věnuje filmu. To má pro mě význam zásadní, jelikož neubližovat slabším je podle mne velmi důležité, a pak film je pro mě ten nejpůsobivější druh umění. Z toho vzniká katarze a ta léčí a zušlechťuje duši. A stát se tváří takového festivalu musí být jistě pocta pro mnoho rozličných tváří. Já jsem se tváří letošního festivalu stal proto, že jsem měl tu možnost. A zároveň, paralelně, tu čest,“ říká Pavel Liška.

Jana Plodková, která se objevila ve festivalové znělce již před dvěma lety, prozradila, proč je pravidelnou návštěvnicí festivalu: "Skvělé filmy, skvělí lidé, skvělá atmosféra – to je pro mne Finále Plzeň. Těší mě ta láska k filmu a kultuře vůbec, která tam panuje.“ Oba hlavní protagonisté se na festivalu kromě znělky objeví i v několika snímcích z festivalového programu.

Centrem festivalového dění se již tradičně stane plzeňská Měšťanská beseda, která návštěvníkům nabídne čtyři projekční sály pod jednou střechou, pátým promítacím sálem se stane hala bývalé klempírny v kreativní zóně DEPO2015, kde vedle projekcí proběhne také velká část doprovodného programu.

FOTO, VIDEO: Finále Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24