Finanční úřady v kraji rozšiřují úřední hodiny kvůli EET

15.02.2017 12:58

Už v březnu bude spuštěná takzvaná druhá vlna EET. Finanční úřady v Plzeňském kraji tak rozšiřují otevírací hodiny pro podnikatele. Čtěte podrobnosti!

ilustrační foto_QAP foto (10)

Finanční úřad pro Plzeňský kraj rozšiřuje úřední hodiny až do konce února. Podnikatelé, který se týká zavedení elektronické evidence tržeb od března, tak budou mít víc času na vyzvednutí autentizačních údajů.

Jednotlivé úřady budou mít otevřeno až do konce měsíce vždy od pondělí do čtvrtka v době mezi 8. a 17. hodinou a také v pátek vždy mezi 8. a 15. hodinou. Úřady v Nepomuku, Horažďovicích a Horšovském Týně budou mít nicméně otevřeno podle vlastního režimu.

Podnikatelé mají ovšem ještě další možnost, jak se na EET připravit. "Kromě osobního vyzvednutí je možné využít i druhý způsob – přes daňový portál Finanční správy www.daneelektronicky.cz – a to prostřednictvím EPO formuláře žádosti, který je nutné podepsat pomocí přihlašovacích údajů do datové schránky. Systém automaticky ověří identitu podatele, a pokud shledá, že je vše v pořádku, automaticky odešle autentizační údaje do datové schránky žadatele," upozorňuje tisková mluvčí Finančního úřadu pro Plzeňský kraj Michaela Hošťálková.

Bližší informace k elektronické evidenci tržeb je možné získat na webu Finanční správy www.etrzby.cz nebo na infolince 225 092 392 v pracovní dny od 8:00 do 17:00.

Povinnost elektronicky evidovat tržby mají od 1. března 2017 podnikatelé provozující maloobchod a velkoobchod, evidovaný pod kódy NACE:

45.1 Obchod s motorovými vozidly, kromě motocyklů

45.3 Obchod s díly a příslušenstvím pro motorová vozidla, kromě motocyklů

45.4 Obchod, opravy a údržba motocyklů, jejich dílů a příslušenství

46 Velkoobchod, kromě motorových vozidel

47 Maloobchod, kromě motorových vozidel (vč. stánkového prodeje, prodeje na tržištích, …)

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24