Folmavská v Plzni se částečně uzavřela. Řidiči zákaz příliš nerespektují - FOTKY

05.11.2018 13:28

Na jednom z hlavních tahů v Plzni odstartovala částečná uzavírka. Značka ohledně zákazu vjezdu se v pondělí objevila ve Folmavské směrem od Borských polí...

foto-qap-cz (8)
foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (1)

Řidiči v Plzni musí od pondělí počítat s další uzavírkou. Tentokrát se týká jednoho z nejfrekventovanějších hlavních tahů. Kvůli stavebním úpravám kanalizace se uzavřela Folmavská směrem od Borských polí po kruhový objezd v Sukově ulici. V současné době je mimo to uzavřený také chodník podél komunikace v souvislosti se sousední stavbou.

Uzavírka silnice aktuálně platí od křižovatky s ulicí Technická u hobbymarketu až po kruhový objezd v Sukově ulici. Oficiálně je omezení plánované už od křižovatky s ulicemi U Letiště a Ke Karlovu. Aktuální uzavírka potrvá až do 13. listopadu. Se zákazem vjezdu si ale hned v první den řidiči příliš těžkou hlavu nedělají a značku řada z nich ignoruje.

foto-qap-cz (4)

Kvůli omezení na hlavním tahu směrem od Borských polí upozorňují na možné problémy i dopravní podniky. Už od pondělí muselo dojít na odklon autobusů linky číslo 29 na objízdnou trasu ve směru do Doubravky z křižovatky ulic Folmavská, Ke Karlovu, U Letiště ulicemi U Letiště, Univerzitní, Dobřanská, dálniční přivaděč I/27, zpět do stálé trasy Sukovy ulice.

I na objízdné trase ale mohou mít spoje problémy. Očekává se, že zejména v dopravních špičkách bude provoz na objížďce v Univerzitní a Borské ulici bude velmi silný provoz. "Lze očekávat vzdutí silničního provozu a s tím související zpoždění linek MHD od Borských polí," informovaly PMDP.

Druhá fáze uzavírka se pak plánuje na závěr měsíce, konkrétně od 26. do 30. listopadu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24