25.04.2024 14:31
Dopravní nehoda v Libušínské ulici v Plzni
Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.
25.04.2024 14:31
Na místě zasahují všechny záchranné složky. Z místa jsou hlášeny 4 zraněné osoby.
25.04.2024 13:58
25.04.2024 12:53
Připravuje se architektonická soutěž. Čtěte v článku!
Grilovací sezóna začala. Chcete si grilovačku trochu oživit? Zkuste si udělat tuto skvělou přílohu, grilované marinované žampiony. Andrea Motlíková vám poradí, jak na to.
Na přípravu budete potřebovat:
200g malých žampionů
Na marinádu:
kůra z 1 limetky
šťáva z 1/4 limetky
1PL sójové omáčky
1 červená feferonka
2 stroužky česneku
2PL olivového oleje
čerstvá petrželka
sůl
Postup:
Žampiony oloupeme a odtraníme nožičky. Vnitřek kloboučků osolíme. Na gril (nebo pánev) naskládáme kloboučky nejprve šupinkami dolů, pečeme cca 3 minuty a pak obrátíme a pečeme ještě cca 4 minuty. V kloboučcích se nám vytvoří šťáva, kterou uchováme. Přendáme i se šťávou do misky.
Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou přelijeme ještě horké žampiony. Jíme trochu zchladlé.
Recept a foto: Andrea Motlíková