QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiče zaměstnávají požáry polí i lesů! Výstraha platí dál - FOTKY

13.08.2018 11:57

V Plzeňském kraji dál platí výstraha kvůli nebezpečí požárů. Hasiči museli i v uplynulých dnech bojovat s požáry polí a lesů. U Tlučné jim komplikoval práci terén.

12_8_2018 požár les - Tlučná (2)
12_8_2018 požár les - Tlučná (2)12_8_2018 požár les - Tlučná (1)

Horké a suché počasí stojí za řadou požárů z posledních týdnů v regionu. Hasiče zaměstnávaly požáry lesů, polí a dalších porostů i o uplynulém víkendu.

V neděli museli hasiči zasahovat například u Tlučné u Plzně. Hořela tam hrabanka na rozloze 60 krát 20 metrů. Zásah jim navíc komplikoval špatně přístupný terén a vodu museli na místo dálkově dopravovat. Hořelo také u Přimdy na Tachovsku, kde u požáru hrabanky zasahovaly čtyři jednotky hasičů. U Merklína na jižním Plzeňsku pro změnu hořelo pole o rozloze 60 krát 60 metrů. Hasiči z Košutky a Bolevce v Plzni pak vyjížděli k Bílé Hoře, kde vzplála hrabanka.

V Plzeňském kraji dál platí výstraha kvůli nebezpečí požárů. Zlepšení by ale mělo přijít alespoń přechodně už v dohledné době. "Kvůli dlouhotrvajícímu velmi teplému a suchému počasí přetrvává na většině území ČR nebezpečí vzniku požárů. Předpokládáme, že se riziko požárů sníží po přechodu studené fronty v noci na úterý," upozorňuje český hydrometeorologický ústav.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24