QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči budou číst pohádky dětem! Speciální akce proběhne po celém kraji

11.10.2017 7:59

Pátek 13. října je vyhlášený Dnem požární bezpečnosti. Hasiči tak vyrazí za dětmi do mateřských školek i nemocnic. K vidění budou také u obchodních center.

DSC04054

Česká asociace hasičských důstojníků vyhlásila na pátek 13. října tradiční Den požární bezpečnosti. Cílem je propagovat požární ochranu formou preventivně výchovné činnosti směřující k předcházení vzniku požárů, poukazovat na činnosti a chování způsobující požáry a také na to, jak se chovat v případě jejich vzniku.

"V Plzeňském kraji se hasiči k tomuto dni připojí čtením pohádek ve vybraných mateřských školách a na stanicích v Plzni, Rokycanech, Domažlicích, Tachově a Sušici. Hasičkou pohádkou přijdou potěšit hasiči hospitalizované děti také do nemocnic," říká mluvčí krajských hasičů Pavla Jakubková.

V rámci akce se lidé seznámí i s možnostmi, jak snížit následky případného požáru. Týká se to například instalací jednoduchých technických zařízení ke včasnému zjištění požáru nebo úniku plynu a použití vhodných hasebních prostředků.

Prevence zaměřená na širokou veřejnost bude probíhat u větších nákupních center, kde budou příslušníci odboru prevence poskytovat informace týkající se autonomních hlásičů požárů a hasicích přístrojů a budou rozdávat letáky. "Potkat je můžete v dopoledních hodinách 13. října u OC Olympia, u Nákupního centra Borská pole, před hypermarketem Globus, v OC Plzeň, v Přešticích u Penny Marketu, v Kralovicích na náměstí a v Rokycanech před obchodním domem Kaufland," dodává mluvčí hasičů.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24