QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči dál likvidují následky víkendových lijáků a bouřek

28.06.2016 9:12

Hasiče v Plzeňském kraji i několik dnů po víkendových přívalových deštích zaměstnávají následky velké vody. Na několika místech se znovu odčerpávala voda...

DSC_1592

Celkem čtrnáct zásahů ve spojení s víkenodvými dešti si připsali na konto hasiči v regionu ještě během pondělí. Na mnoha místech museli čistit studny od nánosů špíny a bahna, čerpat se musela také voda ze sklepů a odstraňovat se musely i další následky.

Na Domažlicku hasiči vyjížděli hned dvakrát. "V Chocomyšli místní dobrovolní hasiči odčerpali vodu ze sklepů a znečištěnou vodu ze studní. V Kolovči pak odčerpali znečištěnou vodu ze studny," přibližuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Podobné to bylo i na Klatovsku. Znečištěné studny museli vyčistit hasiči například v Mlýnci, přímo v Klatovech se odčerpávala i voda ze střech objektů. Vyjíždělo se také na Plzeňsku. V obci Sedlec hasiči odčerpávali vodu ze sklepa rodinného domu, v Plzni ze střechy knihovny na Skvrňanech v Macháčkově ulici.

Jednotky musely do terénu také v Koterově. "V Plzni Koterově jednotka SŽDC Plzeň odčerpala vodu z montážní jámy. Ve Vejprnicích hasiči z Nýřan odčerpali zatopenou montážní jámu autoservisu a zatopený sklep. Ve Všerubech místní hasiči uklidili vozovku znečištěnou při povodních," dodává mluvčí krajských hasičů. Následky záplav se likvidovaly také v Heřmanově Huti a několikrát i v Rokycanech.

V příštích dnech by se mohly nakonec bouřky znovu objevit. Počítat bychom měli i s přeháňkami počítat. Ve středu se ale například teploty znovu vyšplhají až na 27 stupňů, bouřky by se mohly objevit jen na Šumavě. Ve čtvrtek by naopak mohly být opět silnější.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24